ЕУ со Левица против поткупот на медиумите од диктаторот Ковачевски

t

Политичката партија Левица вели дека ЕУ е со Левица против поткупот не медиумите.

– Покрај низата извештаи на ЕК, кои години наназад неповолно го оценуваат и напредокот во областа на медиумите, сега од Европската Унија, во рамки на билатералните средби, доаѓа потврда за опасноста од обидот за поткуп на медиумите, а со тоа и за нужноста и целисходноста на амандманската блокада на Левица.

Левица ја препознава злонамерноста, а поради тоа и недостатоците на авторитарниот режим на СДС и одговара на секој обид за злоупотреба на државниот апарат молскавично, а на секој недостаток проактивно, државнички како единствената опција на прогресот и за народот.

Во борбата против авторитарниот режим кој се обиде да го стави во погон мрачното орудие на претходниот режим – поткупот на медиуми, преку предложените измени на Законот за аудио и аудиовизуелните медиумски услуги, Левица со амандманска блокада не дозволи околностите да се уназадувачки и обид за сузбивање на слободното и непосредно мислење, информирање и дејствување.

Антиевропското дејствување и хистерично лицемерие на партијата во изумирањето СДС, во полза на краткорочна моќ и државно предавство, остава лузни по внатрешните прашања на државата и меѓународната рамноправност, кои долгорочно може само Левица да ги ревитализира. – велат од Левица.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ќе биде ли човечноста посилна од политиката…

По Турција, Сирија побара помош од Европската…

Експерти за дезинформации во канцелариите на ЕУ…

Повеќето од неодамнешните кампањи на Русија се…

Сирија бара помош од Европа, поради санкциите…

Целата европска помош е концентрирана во Турција,…

(Видео) Левица ги подбра Мицкоски и СДСМ:…

Политичката партија Левица објави кратко видео на…

(Видео) Левица оди кон 15 пратеници и…

Левица оди кон петнаесет пратеници и ќе…