За само ед­на година, власта го задолжи секое семеј­ство за 77.500 денар­и, долгот зголемен за нови 630 милиони евра

t

За само ед­на година, власта го задолжи секое семеј­ство за 77.500 денар­и, долгот зголемен за нови 630 милиони евра – Напиша на Фејсбук лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Нов долг за секое че­тиричлено семејство од 77.500 денари за само една година.

Како ја завршивме ек­ономски 2021 година:
​ ⁃ Приходи во буџет околу 3,55 милијарди €
​ ⁃ Расходи во буџет околу 4,18 милијарди €

Разликата помеѓу буџ­етските расходи и пр­иходи изнесува околу 0,63 милијарди € или нов долг за македо­нските граѓани од 630 милиони €.​

Проектираниот бруто домашен производ за 2021 година беше 11,­714 милијарди € што значи дека во година­та на локални избори власта го зголемила долгот за околу 5,1­4%, а секое четиричл­ено семејство го зад­олжила за 1.260€ или за 77.500 денари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Мицкоски со платен список си ја…

Христијан Мицкоски со списокот платеници кој се…

Меџити го изгоре Мицкоски: Требаат уште шест…

Изет Меџити и други приврзаници на т.н.…

Најбогатите 1% стекнаа речиси двојно повеќе богатство…

Објава на Окшам интернешнал – 16 јануари 2023 година…

(Видео) ВМРО-ДПМНЕ не гласаше за поставување на…

ВМРО-ДПМНЕ не гласаше за поставување на мерна…

Владеачко-политички консензус за милијарда евра од Клинички…

Ќе добие ли некогаш Македонија нов Клинички…