Исплатени се студентските стипендии заклучно со месец март

t

Министерството за образование и наука изврши исплата на средства по основ на студентски стипендии, со што сите стари и нови корисници на стипендии ги добија средствата за тековната академска година, заклучно со месец март.

Како што информира МОН, во меѓувреме, исплатена е и втората рата на сите студенти кои имаат потпишано анекс кон договорот за стипендија и навремено доставиле спогодба за користење на зголемен износ на стипендија. Со оваа исплата се надоместува разликата помеѓу стариот и новиот зголемен износ на стипендијата што ја користат, за 5 месеци.

„Информираме и дека етапно се реализира исплатата на средства за субвенционирање на патните трошоци за сите студенти кои студираат надвор од местото на живеење и го оствариле правото за користење на оваа антикризна мерка која предвидува месечен надомест до 1200 денари за период од 7 месеци“, велат од МОН и додаваат дека министерството се грижи за студентите и го унапредува студентскиот стандард.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ќе се иселуваат ли во тек на…

Реновирањето на третата зграда од студентскиот дом…

СОНК не ја прифаќа одлуката на МОН…

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура…

Исплатени се студентските стипендии заклучно со месец…

Министерството за образование и наука изврши исплата…

Канал 5: Сопругата на Таравари се вработила…

Сопругата на претседателскиот кандидат на албанската опозиција…

МОН: Поедноставено аплицирањето за финансиска поддршка на…

Министерството за образование и наука потсетува дека…