Лашкоска до Османи: Со Вашиот настап денеска само го потврдивте пристапот на оваа власт, а тоа е надменост и ароганција

t

„Иако во реплика кон колегата Милошоски најавивте дека сакате интеракција меѓутоа некако се повлековте од интеракција па како да не сте заинтересирани иако сте дојдени денеска во Собранието.

Како да не го сакате разговорот со пратениците. Или како што спомена професорката Силјановска Давкова најдобро и најлесно е да излезете на медиумите и да го кажете тоа што сакате да го кажете односно она со кое што сакате да ја замаете јавноста иако јавноста веќе толку ги знае проблемите и е запознаена особено со овие проблеми што не можете повеќе да ја замајувате“, истакна Ане Лашкоска, пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ на денешната седница на Комисијата за надворешни работи обраќајќи му се на Бујар Османи.

Лашкоска додаде дека таа сепак би го започнала обраќањето со коментарот на Бујар Османи кој е даден на реплика од Милошоски. Во тој коментар тој вели дека ги повикал пратениците да дојдат во МНР и таму да се видат документите.

„За жал Вие и денес овде го покажавте оној пристап кој што е карактеристичен за оваа Влада односно за оваа власт би рекла надмениот и арогантен пристап. Ве молам немојте да заборавате иако секојдневно како власт заборавате дека Вие сте, еве сега јас лично Ви се обраќам Вие сте избран точно од овие пратеници во Собранието на Република Македонија. Ние ако сметате дека јавноста не треба да ги знае овие документи, државата нас ни дала безбедносни сертификати и можете тоа да го направите во затворена седница. Меѓутоа не се осмелувате“, нагласи Лашкоска.

Лашкоска посочи дека знак прашалник е дали пратениците би биле примени во МНР за да ги видат документите.

„Рековте во Вашето обраќање потребно се заеднички позиции, потребен ни е консензус. Господине за жал искуството со оваа власт покажавте ни ние, ниту пак јавноста не можеме да веруваме повеќе на она што го зборувате. Повеќе би рекла дека тоа што го зборувате е само популистички. Зошто? Затоа што токму ова што го зборував на почетокот Вие денеска на почетокот на оваа седница го потврдивте она со недонесувањето на документите по барање на комисијата испратено писмо од претседателот на Комисијата, Вие само потврдивте дека Вашето зборување е само популистичко“, рече Лашкоска.

Лашкоска укажа дека оваа Влада, оваа власт во јавноста дава многу лесно ветувања, кажува меѓутоа повеќе луѓето на тоа не веруваат. Затоа што голем број пати во минатото и во Собранието и во медиумите, бившиот премиер и Османи, и бившиот министер за надворешни работи даваа само празни ветувања.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Триесет и шест поранешни пратеници ќе земаат…

Вкупно 36 пратеници од претходниот состав ќе…

Левица: Шверцерската реорганизација на државната управа да се…

На денешната Собраниска седница од новиот парламентарен…

Апасиев: Чао Мициња, продолжете со косоваризација на…

Вие продолжете со косоваризација на македонското Собрание,…

Најчевска со остра критика: Бараат апанажа, а…

Професорката Мирјана Најчевска преку фејсбук став го…

Оливер Спасовски ќе биде координатор на опозициската…

Оливер Спасовски ќе биде координатор на опозициската…