Лoши вести за Македонија: Остануваме сами на европскиот пат? – Рама ќе бара одвојување доколку остане бугарското вето

t

На крајот на годината, премиерот Еди Рама направи рекапитулар на работата на Владата во текот на 2021 година. Тој се фокусираше и на процесот на интеграција во Европската унија.

Рама изјави дека блокадата на европскиот пат на Албанија произлезе од бугарското вето за Македонија. Шефот на албанската влада рече дека доколку Софија продолжи со ветото , тогаш ќе бараме Албанија да се одвои од Македонија и секоја земја сама да го продолжи својот пат кон ЕУ.

Во текот на 2022 година ќе се одржи прашалник за граѓаните во Албанија што мислат за Европската унија и врз основа на одговорот на граѓаните ќе се преземат следните чекори.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Бугарски медиум ги попари властите и историчарите!…

Колку е повулгарна лагата, толку полесно ја…

Бугарското МНР штрајкува за повисоки плати

Вработените во бугарското Министерството за надворешни работи…

Портпаролот на бугарското МНР: Манупулациите на историската…

Сите манипулации што заедничката комисија со Македонија…

Вечно виновни: Милков тврди дека Македонија е…

За жал, реакцијата во Република Македонија е…

По реакцијата на Пенушлиски делото „Галичник“ симнато…

На барање на познатиот македонски сликар Илија…