Од 30 август започнува исплатата на августовските пензии

t

Од 30 август ќе почне исплатата на августовските пензии. Исплатата ќе се врши во четири групи до 2 септември.

Владата на денешната седница им препорача на банките преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензиите за пензионерите кои не користат картички, во четири групи почнувајќи од вторник, 30 август.

Пензиите до 11 илјади денари ќе се исплаќаат на 30 август, пензиите до 14 илјади денари на 31 август, пензиите до 18 илјади денари на 1 септември, а исплатата на пензиите над 18 илјади денари ќе се врши на 2 септември

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Најниската пензија треба да биде 20.000 денари,…

Пензионерите револтирано реагираат дека зголемувањето на септемвриската…

Од 30 август започнува исплатата на августовските…

Од 30 август ќе почне исплатата на…

Добра вест за пензионерите: Еве кога ќе…

Владата на денешната седница ја усвои Информацијата…

Одлична вест за пензионерите: Од денес започнува…

Минатата недела на седница беше усвоена Информацијата…

Здравството нема да преживее ако лекарите се…

Професорката Марија Ралева од Катедрата за психијатрија…