Пендаровски на средба со Управата за финансиско разузнавање: Ќе се работи на спречување на перење на пари

t

Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Блажо Трендафилов, директор на Управата за финансиско разузнавање и претставници на Управата.

На средбата се разговараше за тековната работа на управата и активностите во насока на спречување на перење пари и финансирање на тероризам, како и напорите за натамошно зајакнување на сопствените кадровски и технички капацитети на оваа институција.

Претставниците на управата го информираа претседателот Пендаровски и за тековната соработка и координација меѓу сите институции вклучени во системот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам.

На средбата се разговараше и за меѓународната и регионална соработка на управата, во насока на размена на информации и искуства.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пендаровски им порача на Обединетите нации да…

Секоја година, во овој период, очите на…

Moрнарицата на САД: Кина има 200 пати…

Во протечениот извештај од американското морнаричко разузнавање…

Познатиот новинар Херш: Проблемите во американското разузнавање…

Проблемите во работата на американската разузнавачка заедница…

ЦИА ги повикува Русите да ѝ достават…

Американската Централна разузнавачка агенција (ЦИА) преку видео…

(Документи)Македонската Православна Црква ќе се преименува, не…

Бидејќи се поделивме по сите основи, без…