Објавено на:

Повеќе од два милиони несреќи при работа во ЕУ во 2021 година

t

Во 2021 година, ЕУ забележа повеќе од 2,17 милиони несреќи при работа.

Најмногу повредени работници имало во секторите како што се земјоделството, индустријата, градежништвото и услугите за деловното стопанство, што резултирало со отсутност на работниците од работа четири или повеќе дена.

Резултатите претставуваат зголемување од 11 отсто во однос на 2020 година, при што се забележани 1,96 милиони несреќи и намалување за девет отсто во однос на 2019 година (2,4 милиони несреќи). Овој развој го одразува и влијанието на пандемијата на корона вирусот, означена со неактивност или намалена активност во одредени сектори, односно зголемено отсуство од работа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Претседателката Санду го потпиша указот за почеток…

Претседателката на Молдавија, Маја Санду соопшти дека…

Шаленберг: ЕУ е нецелосна без Западен Балкан

Европската унија нема да биде целосна додека…

Бугарија, Словачка и Латвија со најмала куповна…

Во 2023 година, реалната индивидуална потрошувачка (AIC)…

(Видео) Коалициониот партнер на ВМРО-ДПМНЕ ја нарекува…

Коалициониот партнер на мандатарот Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ…

Борел предложил да се укинат санкциите за…

Високиот претставник на ЕУ за надворешна политика…