Поcкапyвање: Маслото за 25%, лебот и шеќерот за 9,3%- ова се цени на производи во декември 2021 споредено со декември 2020 година

t

Маслото за јадење „скокнало“ за 25 проценти во декември 2021 споредбено со декември 2020 година. Според Државниот завод за статистика, лебот и шеќерот пак поскапеле за 9,3 отсто, овошјето и зеленчукот за 6,5%, додека месото за 5,7 проценти за една година.

ЦЕНИ НА ПРОИЗВОДИ ВО ДЕКЕМВРИ 2021 СПОРЕДЕНО СО ДЕКЕМВРИ 2020 ГОДИНА:

МАСЛО +25,1%

ЛЕБ +9,3%

ШЕЌЕР +9,3%

ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК +6,5%

МЕСО +5,7%.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Инфлацијата во Европа сè уште не го…

Претседателката на Европската централна банка (ЕЦБ) Кристин…

Инфлацијата во ЕУ надмина 11%!

ИНФЛАЦИЈАТА во Европската унија забрза во октомври…

ММФ предупредува: Инфлацијата може да стане како…

Извршната директорка на ММФ, Кристалина Георгиева и…

Пресметана инфлација од 18,7 проценти за август!

Според податоците на Државниот завод за статистика,…

Лукашенко ги замрзна цените: Нема да се…

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко потпиша директива…