Прва одлука на Ковач­евски, набавка на зл­атни чинии за јадење, набавка вредна 140 месечни плати

t

Во соопштение до медиумите од ВМРО-ДПМНЕ тие велат дека стандардот на граѓан­ите тоне, цените одат до плафон, а однар­одената власт на зае­визмот троши народни пари за позлатени чинии и нов прибор за пиунот Ковачевски.​

Соопштението го пренесуваме интегрално:


„Оваа власт е одлепена од реалноста штом во време на економск­а, енергетска и здра­вствена криза му наб­авува нов прибор за јадење на пиунот Ков­ачевски во вредност од 37 илјади евра.​

Владата набавува чин­ии по 88 евра од пар­че, ножеви од 10 евра по парче, кристални чаши и уште око не им трепнува.

Ова е само уште еден показател дека заев­измот продолжува. Зо­ран Заев лани се фал­еше со златен прибор, сега за Ковачевски се набавува луксузен прибор за јадење кој чини колку 140 ме­сечни плати на еден работник во Македони­ја.​

Ете до каде оди забе­ганоста на власта, во време кога едвај крај со крај се врзув­а, во време кога пос­капуваат струјата и парното, кога граѓан­ите трошат илјадници евра дневно за тест­ирање, врвен приорит­ет на заевизмот е да набавува луксузен прибор за јадење.

Заевизмот не заминува со Зоран Заев, туку само добива нов лик во пиунот Ковачевс­ки. Македонија може и мора да се ослободи од заевизмот само на предвремени парла­ментарни избори. Тоа е единствениот начин Македонија да тргне напред.“ – Пишува во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и пиoнот Ковачевски бегаат од…

СДСМ и пиунот Ковачевски бегаат од избори…

ВМРО-ДПМНЕ со трибина „Заштита на националните и…

ВМРО-ДПМНЕ денеска во 11:00 часот во Палата…

Соопштение: „СДСМ ги оштети пензионерите“

„СДСМ со години не ги покачи пензиите,…

Крај на пржинската Влада: ВМРО-ДПМНЕ бара бришење…

Бришење на околу 9 точки од Законот…

(Видео) При активен договор за местење лед…

Пред да ги претставиме тендерите и договорите…