Предлог законот за зголемување на минималната плата денес на собраниска комисија

t

Собраниската Комисија за европски прашања денеска на седница треба да расправа за Извештајот на Европската комисија за Република Македонија за 2021 година.

Комисијата за труд и социјална политика и Законодавно-правната комисија, пак, ќе го разгледуваат Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Македонија, по скратена постапка.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Владата е од друга планета?! Народот мака…

Мерките на Владата даваат позитивни резултати за…

Дали е сериозен? Ковачевски: Таму каде што…

Премиерот Димитар Ковачевски вели дека таму каде…

Димовски: Да им се помогне на работниците…

Претседателот на Сојузот на Синдикати на Македонија,…

Синдикатот на УКИМ бара за 4 години…

Синдикатот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“…