СДСМ има нов Генерален Секретар – Миле Зечевиќ

t

СДСМ денеска на официјалниот профил објави дека стапил на функција новиот генерален секретар на партијата, Миле Зечевиќ.

Неговата функција, пред два дена беше соопштена од лидерот на СДСМ, Димитар Ковачевски кој истакна дека од новиот тим очекува чесност во работењето, ефикасност и одговорност.


„Тимот е избран врз основа на основите за кои се залагав во програмата и во самото презентирање на мојата кампања, а тоа е дека ќе бидат стручни и ефикасни во извршувањето на своите одговорности. Тоа го побарав од сите пред да бидат практично номинирани. Очекувам со својата одговорност и чесност дека ќе дадат пример во работењето на партијата, но и во институциите во кои ќе бидат. Да бидат првите кои што ќе покажат чесност во работењето, а не само да се зборува за реформи, за спроведувањето на правдата и правото во државата“, посочи Ковачевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и пиoнот Ковачевски бегаат од…

СДСМ и пиунот Ковачевски бегаат од избори…

Соопштение: „СДСМ ги оштети пензионерите“

„СДСМ со години не ги покачи пензиите,…

Крај на пржинската Влада: ВМРО-ДПМНЕ бара бришење…

Бришење на околу 9 точки од Законот…

(Видео) Извадени списоци – ДС сѐ уште…

Ова овде и ова зад мене се…

„Секоја година владата на заевизмот најавува економски…

Нова буџетска година, а стари излитени лаги…