СДCM ќе се бopи пpoтив клиeнтeлизмот: Игор – Шема на чело на партиското тело

t

СДСМ формираше нов партиско тело: Совет за креирање и имплементирање политики, а за претседател на Советот е избран Игор Ивановски, поранешен потпреседател на СДСМ.

-Овој совет како помошно тело на претседателот на партијата ќе креира политики и стратегии, но и ќе ја следи имплементацијата на проектите. За претседател на ова тело е избран Игор Ивановски.


Започнуваме процес на отфрлање на внатрепартискиот клиентелизам. Суштински го менуваме курсот во делот на комуникација со членството и граѓаните, рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Македонија останува меѓу најкорумпираните држави во…

ВМРО-ДМПНЕ во прес конференција обвини дека СДСМ…

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и пиoнот Ковачевски бегаат од…

СДСМ и пиунот Ковачевски бегаат од избори…

Соопштение: „СДСМ ги оштети пензионерите“

„СДСМ со години не ги покачи пензиите,…

Крај на пржинската Влада: ВМРО-ДПМНЕ бара бришење…

Бришење на околу 9 точки од Законот…

(Видео) Извадени списоци – ДС сѐ уште…

Ова овде и ова зад мене се…