Следува продолжен викенд: Петок е неработен ден

t

Согласно со Законот за празниците на РM („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 10 јуни (петок) 2022 година, Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Следува продолжен викенд: Петок е неработен ден

Согласно со Законот за празниците на РM…

Следниот викенд повторно продолжен

По продолжениот викенд поради православниот празник Велигден,…

Нема да има викенд Ковид статистика, податоците…

Податоците за состојбата со Ковид-19 од викенд…

Стопанската комора пред Уставен суд ја оспорува…

Уставниот суд информира дека Стопанската комора на…