Ќе се одлучи за судбината на тутунарите: Денес на дневен ред во Собранието се неколку закони меѓу кои и Законите за тутун и дивоградби

t

Собранието денеска треба да ја продолжи 62-та седница со Предлог на закон за ратификација на Договорот за соработка во туризмот помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Косово.

На дневен ред на оваа седница во прво читање се и Предлог законот за регулирање на статус на бесправно изградени објекти, Предлог законот за инспекциски надзор во животната средина и Предлог законот за вршење сметководствени работи.


Пратениците треба да распорваат и за Предлог законот за изменување на Законот за Царинската тарифа, Предлог законот за изменување на Законот за издавање на обврзници на Република Северна Македонија за денационализација, Предлог законот за изменување на Законот за платниот промет и Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Северна Македонија, сите по скратена постапка.

Собранието на седницата треба да расправа и по Предлог законот за изменување на Законот за тутун, производи од тутун и сродни производи, по скратена постапка, поднесен од пратениците Петар Ристески, Зоранчо Јованчев, Силвана Ангелевска, Олга Лозановска, Ане Лашкоска, Златко Пенков, и по Предлог на декларацијата за борба против корупцијата како стратешки приоритет на државата и државните политики.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Владата денеска напладне ќе ја одржи редовната…

Владата денеска напладне ќе ја одржи редовната…

Левица во Собранието поднесе предлог Резолуција за…

Политичката партија Левица во македонското Собрание поднесе…

Предлог ребалансот на буџетот ќе се најде…

Ребалансот е во фаза на подготовка. Направени…

И БЕСА ќе ја блокира работата на…

Претседателот на Движење Беса, Биљал Касами денеска…

СДСМ: Блокадата на Собранието е нарачана од…

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во време…