50 евра празничен бонус за пензионерите во Албанија

t

Албанските пензионери ќе добијат „празничен бонус“ во износ од по 5 илјади леки (50 евра).

Според одлуката на владата со оваа мерка ќе бидат опфатени околу 700 илјади пензионери, за што се предвидени средства во износ од 3,5 милијарди леки.

Министерот за економија Ервин Мете објави дека бонусот ќе биде исплатен во текот на месецов, што е втор по оној исплатен во месец април.

-За индексирање на пензиите во последните три години се издвоени 25 милијарди леки, кои со предвидениот буџет за следната година ќе достигнат 30 милијарди леки, напиша министерот Мете на објава на Фејсбук.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Во Косово е уапсен еден од најголемите…

Уапсен е Гезим Чела, еден од најголемите…

Македонско друштво „Илинден“-Тирана: УКИМ да не ги…

Од формирањето на нашето Друштво во 2009…

Апсење на македонско-албанската граница, пронајден кокаин

Албанската полиција на граничниот премин „Блато“ на…

Запленети три милиони евра: Албанските гранични премини…

Албанската полиција во периодот од јануари до…

50 евра празничен бонус за пензионерите во…

Албанските пензионери ќе добијат „празничен бонус“ во…