Нашата црква нека биде верига за обединување…

Ако некоја црква била повод за поделби…

Владиката Петар: Да се покажеме како кротко…

Владиката Петар ја поздрави одлуката на Вселенската…

Бугарскиот митрополит Гаврил: Вселенската патријаршија прави раскол…

Архиерејот на Бугарската православна црква, митрополитот ловчански…

Грчкиот весник “Етнос”: Дали МПЦ и СПЦ…

Српската и Руската православна црква планирале да…

Календар на МПЦ: Денеска се празнува Свети…

Свети Василиј Острошки Родум од Попово Село…

Скандал – МПЦ се откажа од верниците…

Историчарот Александар Раковиќ денеска за Радио Белград…

“Црквата од Охрид”: МПЦ не смее да…

Црквата од Охрид: Македонската православна црква не…

ЧУДА СЕ СЛУЧУВААТ НА ДЕНОТ НА СВЕТИ…

Православната црква и верниците денес го прославуваат…

Сотировски: Молкот од СПЦ за признавањето на…

Претседателот на Комисијата за односи со верските…

Митрополит Тимотеј: Охридска архиепископија не е навредливо…

Ние се викаме Македонска православна црква, а…