Објавено на:

Kaтастрофални прогнози: Светската банка предвидува глобален економски колапс

t

По зголемувањето на глобалниот економски раст од 5,5% минатата година, новиот извештај на Светска банка фрли темна сенка во следните две години:

Уште 100 милиони луѓе во екстремна сиромаштија поради Ковид

Глобалниот раст ќе забави до 4,1% во 2022 година

40-50% од пазарите во развој и економиите во развој (ЕМДЕ) се враќаат на нивоата на развој пред пандемијата

Само германските потрошувачи „Нема“ заштедија 226 милијарди долари за време на кризата со синџирот на снабдување, зголемувајќи го јазот меѓу развиените економии и земјите од ЕМДЕ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Банките по Нова година со зголемена каматна…

Банките се во финални анализи и пресметки…

Украина планира да ги тужи западните банки…

Лидерите на западните банки како „ЈПМорган Чејс“,…

Скандал во Швајцарија: Втората најголема банка прогласена…

Втората по големина швајцарска банка, Credit Suisse,…

Филмски грабеж на банка во Скопје: Со…

Денеска околу 10.00 часот во СВР Скопје…