Вселенскиот патријарх ја нападна Руската православна црква:…

Духовниот водач на православните христијани денеска изјави…

Вселенскиот патријарх на македонски јазик им го…

Вселенскиот патријарх Вартоломеј, денеска го објави Божиќното…

Борисов го замоли Вартоломеј со молитва за…

Трите влади, раководени од мене вложија напори…

Вартоломеј му подари на г.г Стефан раскошен…

Раскошен комплет од архиепископски панагии за време…

Нема Македонци: Ковачевски му се заблагодари на…

Денес е голем историски ден, затоа што…

Вартоломеј на г.г. Стефан му го предаде…

Делегација на Охридската Архиепископија, предводена од архиепископот…

Г.г Стефан до Вартоломеј: Го почувствувавте копнежот…

Делегација на Охридската Архиепископија, предводена од архиепископот…

Вартоломеј разочаран од рускиот патријарх: Требаше да…

Вселенскиот патријарх Вартоломеј денеска изјави дека Руската…

Г.Г. Стефан и вселенскиот патријарх Вартоломеј ќе…

Првото заедничко сослужување на Архиепископот г.г. Стефан…