Русија на готовс, армијата спремна за акција

Во рускиот западен воен округ започна планирана…

(Видео) Воени мировни трупи предводени од Русија…

Колективните мировни сили на ОДКБ се испратени…

(Анализа) Зошто стратешките интереси на САД не…

Успешна надворешна политика мора да произлегува од…

Америка испраќа во Косово вojници обучени за…

Соединетите Држави ќе испратат 20 припадници на…

(Видео) Воена стратегија: Кинеската армија гради голем…

Кинеската Народноослободителна армија почна да гради мост…

(Анализа) Кинеската или Американската вojcкa? Кој има…

Кинеската влада е свесна дека голем дел…

(Галерија) Што може „Лазар 3“: Српската пешадија…

Во базата „Југ“ и на полигонот „Боровац“…

10.000 вoeни инстpyктopи од kои 4000 Aмеpиканци…

Речиси 10.000 воени инструктори, вклучително и 4000…