(Видео) Траорно – Жителка на Мариопол низ…

Жителка на Мариопол ја опишува евакуацијата од…

Украинската вицепремиерка соопшти: Само денес се евакуирани…

Вицепремиерката на Украина Ирина Верешчук соопшти дека…

Само денеска се евакуирани повеќе од 7000…

Од украинските градови денеска преку хуманитарни коридори…

Евакуирани речиси 30.000 цивили од Украина за…

Речиси 30.000 луѓе се евакуирани денеска преку…

Русија најави уште еден прекин на огнот…

Руската армија најави дека утре наутро ќе…

(Видео) Девојка која успеа да побегне од…

Девојката која успеа да побегне од Мариопол,…

(Фото) Слика полна надеж: Харков се евакуира…

Откако на барање на францускиот претседател Емануел…

(Видео) Војници од Доњецк им помагаат на…

Жителите на Мариопол се оставени без храна…

Доњецк обвинува: Националистите на Зеленски не дозволуваат…

Специјалната операција на руските вооружени сили во…

(Фото) Наоружани украински војници не дозволуваат евакуација…

Откако меѓу Русија и Украина беа договорени…