Шокантна изјава на поранешниот главен обвинител: Корупцијата…

Поранешниот главен обвинител Иван Гешев на својот…

Бугарскот судски совет одлучува за разрешување на…

Со 13 гласа „за“, Врховниот судски совет…

Бугарските обвинители бараат предвремено разрешување на главниот…

Повеќе од половина од обвинителите од колегиумот…

Европската комисија најостро го осудува нападот на…

Европската комисија денеска соопшти дека најостро го…

Главниот бугарски обвинител по обидот за атентат:…

Главниот бугарски обвинител Иван Гешев патувал со…

Судиите и обвинителите во Бугарија на протест…

Обвинители, истражители и судски службеници во Бугарија…

Експлозијата на автомобилот била обид за атентат…

„Денеска околу 11:30 часот одекна исклучително силна…

Експлозија во близина на автомобил на бугарскиот…

Експлозивна направа оштетила автомобил од обезбедувањето на…

Главниот бугарски обвинител побара да се протера…

Главниот обвинител на Република Бугарија Иван Гешев и дал…