Растот на платите создава ризик од забрзување…

Инфлацијата се намалува благодарение на затегнување на…

Трајановски: Буџетот може да ги издржи покачувањата…

Покачувањето на платата на вработените во Град…

СДСМ се пофали: Едноцифрена стапка на инфлација…

СДСМ преку своите одговорни и ефикасни економски…

Ковачевски: Едноцифрената инфлација е доказ дека мерките…

Премиерот Ковачевски вели дека податоците дека инфлацијата…

Инфлацијата во Германија официјално е 6,1 отсто,…

Според студијата на осигурителната компанија Алијанц Трејд,…

Инфлацијата се намалува, тврди Битиќи

Инфлацијата е во надолна линија и ова…

Значителен пад на инфлацијата во Албанија: Ова…

Нивото на цените на потрошувачката во Албанија…

Инфлацијата во јули ќе биде едноцифрена, вели…

Расправата за инфлацијата ја започнавме во март…

Инфлацијата во еврозоната се намалува, ама сепак…

И покрај фактот дека инфлацијата во еврозоната…

Инфлацијата паѓа, ќе паѓаат и цените на…

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, во…