Денес се слави Светиот свештеномаченик Теопемт и…

Кога Диоклецијан објави гонење на христијанинте, никомидискиот…

Денес се празнува Соборот на Светите седумдесет…

Освен дванаесетте големи апостоли Господ избра уште…

Календар на МПЦ: Утре се празнуваат Преподобна…

Според Календарот на МПЦ, утре се празнуваат…

Денес се празнуваат Светите четиринаесет илјади младенци…

Бидејќи Мудреците од исток не се вратија…

Календар на МПЦ: Утре се празнуваат овие…

Светите Дваесет илјади никомидиски маченици Во времето…

Денес се празнува Светата маченичка Јулијана

Оваа славна девица и маченичка беше родена…

Денес се празнуваат Светите маченици Евстратиј, Аксентиј,…

Овие петмина храбри мажи светнаа како пет…

За многу години: Денес се празнуваат Светите…

За време на владењето на императорот Јулијан…

Денес се празнува Светиот пророк Авдиј

Родум од селото Витахарамско од пределите Сихемски.…

Денеска се празнува Светиот маченик Платон

Од градот Анкира Галатиска. Роден и воспитан…