Ќе се активира ли генералниот штрајк повторно?…

Последна средба меѓу СОНК и МОН: Ќе…

И денеска нема договор меѓу СОНК и…

Доаѓаме до некакви заеднички ставови, сепак има…

Заврши првата рунда преговори на СОНК и…

Претседателот на СОНК Јаким Неделков соопшти дека завршила…

Почна процесот на помирување меѓу СОНК и…

Започна помирувањето помеѓу СОНК и Министерството за…

Има шанси за договор? СОНК и денеска…

Претставници на СОНК се на разговори во…

МОН: Наставниците да ги стават интересите на…

Секој изгубен ден и час од образовниот…

Омбудсманот и МОН контра СОНК: Правото на…

Правото на штрајк и правото на образование…

МОН: СОНК уценува и ги загрозува интересите…

Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК)…

Нема договор меѓу МОН и СОНК: Штрајкот…

„Денес разговаравме, но немаме добри вести за…