Денес се празнуваат Светите Четириесет и двајца…

Сите беа војводи на византискиот цар Теофил.…

Денес се празнува Преподобен Герасим

Овој познат светител најпрво се учеше на…

Митрополитот Тимотеј: Нема ништо спектакуларно во нашата…

Митрополитите Тимотеј и Наум се во посета…

Денес се празнува Свети Лав I, папа…

Роден е во Италија од благочестиви родители.…

Денес се празнува Светиот великомаченик Теодор Тирон

„Тирон“ значи „регрут“. Штотуку светиот Теодор беше…

(Видео) Партениј предводи радикални структури и не…

Партениј заедно со веројатно Наум и неколку…

Денес се празнуваат Светите Дванаесет маченици кои…

Првиот од нив, Памфил, презвитер на Црквата…

За многу години: Денес е Прочка

Во овој ден твориме спомен на изгонувањето…