Пентагон: Украина ќе ја добие помошта за…

Откако американскиот Конгрес го одобри пакетот воена…

Пентагон: Ситуацијата во Украина се менува во…

Ситуацијата на бојното поле во Украина се…

Пентагон објави извештај за НЛО: Дали има…

Пентагон објави извештај за неидентификувани летечки објекти…

Шефот на Пентагон повторно заврши во болница

Американскиот секретар за одбрана Лојд Остин, кој…

Пентагон ги најави првите авиони Ф-16 за…

Западните земји планираат да ги пренесат ловците-бомбардери…

Пентагон: Проблем со воената помош на САД…

Според извештајот на Пентагон, воената помош во…

Пентагон размислува за започнување на војна против…

Пентагон размислува за одлуката да се вовлече…

Пентагон вели дека мора да избира помеѓу…

Американското Министерство за одбрана вели дека наскоро…

Њујорк Тајмс: САД сакаат Украина да се…

Пентагон го советува Киев за нова стратегија…

Пентагон добива нафтени продукти директно од Русија,…

Пратка од 50.000 тони руска нафта наводно…