Градоначалникот на Љубљана меѓу најмоќните луѓе во…

Словенечкиот неделник „Репортер” објави дека долгогодишниот градоначалник…

Вучиќ ги повика српските деца во Словенија…

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска во…

Словенија официјално доби жена претседател

Адвокатката Наташа Пирц Мусар (54) денеска на церемонија во…

Словенија ја доби првата жена претседателка на…

Наташа Пирц Мусар е новата претседателка на…

Министерката што МНР ѝ го утна знамето:…

Искрено верувам дека со тоа што Македонија…

Петровска присуствуваше на показна вежба во Словенија:…

Министерката за одбрана Славјанка Петровска на Фејсбук…

Петровска соопшти: Македонија ѝ донираше на Словенија…

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска, на Фејсбук…

Петровска се сретна со Пахор: Македонија и…

Во рамки на денешната официјална посета на…

Словенија дозволи склучување на истополови бракови и…

Словенечкиот парламент на денешната седница го усвои…

Словенците праќаат тенкови во Украина

Словенечкиот премиер Роберт Голоб денеска постигна договор…