Заедничка литургија на МПЦ и СПЦ утре…

Во манастирот „Св. Прохор Пчински", покрај одбележувањето…

Епископ Иринеј: СПЦ ниту фаворизира, ниту може…

Српската православна црква е неправедно обвинета за…

Тимотеј: Актот на СПЦ е дел од…

Владиката Тимотеј смета дека документот што денеска…

“Ортодокс тајмс”: Томосот од СПЦ го комплицира…

Влијателниот портал „Ортодокс тајмс“’, кој информира за случувањата…

СПЦ го отстапува на користење целиот имот…

Српската православна црква (СПЦ) го отстапува на…

Црквата не е политичка игра-Црквата пред се…

Во вечерашното гостување на Отец Ивица во…

Рускиот патријарх го поздрави “повторното обединување на…

Патријархот московски и на цела Русија, Кирил,…

Охридската архиепископија е мајка црква на СПЦ:…

Во гостување во "Што не е јасно",…

Деканот на Богословскиот факултет: Благословот на СПЦ…

Аплаузот во Соборниот храм покажува што очекувале…

Признавањето на МПЦ е политичка одлука на…

Веста за заедничката литургија на МПЦ-ОА и…