Администрацијата бара К-15 за 2020 – Министерот вети

t

УПОЗ, синдикатот на администрацијата, на средбата со новиот министер за администрација и информатичко општество Адмирим Алити исплата на К-15 за 2020, право кое не го добиле, иако според нив, им следува согласно Гранскиот колективен договор.

Синдикатот побара и во Буџетот за 2022 година да се предвидат средства за годишниот регрес. Алити, според соопштението на УПОЗ, рекол дека со ребаланс на буџетот ќе бидат обезбедни средства за исплата на регрес за годишен одмор.

Напоменал и дека на седница на Владата ќе го покрене и прашањето за не исплатата на регресот за годишен одмор за 2020 година, со оглед што веќе се покренати тужби во граѓанскиот суд за остварување на ова право, а со цел да се спречи дополнително оштетување на буџетот со исплата на адвокатски и судски трошоци.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пропаѓањето на американски банки нема да влијае…

Само 6,6 отсто од вкупните обврските на…

(Видео) Израелски историчар од Скопје: Сра*е е…

Несомнено е дека за депортацијата на македонските…

Слаб земјотрес во југоисточниот дел на Македонија

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје…

Тажно: Најмладиот пациент кој оди на дијализа…

Најмладиот пациент во Македонија што оди на…

Никогаш да не се заборави: Се одбележуваат…

Од денеска до недела ќе се одбележуваат…