Ако јадете помалку бифтеци можеби ќе имате: Нема доволно пари за да се испечатат учебници за сите предмети, вели Шаќири!

t

Реално немаме пари за учебници по сите предмети во средното образование, вели за Детектор министерот за образование Јетон Шаќири. Тој додаде дека главна причина за доцнењето на учебниците биле воведените реформи и дека само одделенија кои учат по нова програма имаат проблеми со учебниците, додека кај другите ученици иако со задоцнување, тие сепак се доделени. Шаќири вели дека ќе вложи максимални напори да не се повтори повторно учениците да останат без учебници.

Според податокот кој сега го имам, не верувам дека целосно можеме да го затвориме стручното образование со учебници зашто се работи за многу предмети. Реално, за средното образование немаме за сите предмети. За основното се обезбедени за сите предмети и за новата концепција и делот што останува за средното образование ќе се надополнува, рече министерот за образование.

Шаќири рече дека се уште не се размислува за опцијата учениците сами да си ги купуваат учебниците.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ако јадете помалку бифтеци можеби ќе имате:…

Реално немаме пари за учебници по сите…

Леле браво, многу брзо – Шаќири: Надминат…

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири…

Почна второто полугодие, ако имаме среќа учениците…

За основците и средношколците денеска почнува второто…

(Фото) Шпанско знаме за Португалија: Од кое…

Некој ќе рече траги-комедија, но ова што…

МОН ги повика сите кои ќе најдат…

Министерството за образование ги повикува граѓаните и…