Во новиот мандат на СДСМ 1,35 милијарди евра поддршка во земјоделствотo

t

СДСМ во новиот мандат обезбедува историски највисока финансиска поддршка за земјоделството од 1,35 милијарди евра.

Во следните 4 години, една милијарда и триста педесет милиони евра се вложуваат за поддршка на македонското земједелство, за субвенции, инвестиции во модернизација и проекти за рурален развој, грантови за мали винарии од 15.000 евра, за млади земјоделци од 10 и 20.0000 евра, грантови за жени земјоделки од 10.000 евра.

СДСМ има конкретен план за да обезбеди рекорно домашно производство на македонска храна, во вредност од 1.5 милијарди евра, со извоз на домашни земјоделски производи, кој ќе достигне 1,25 милијарди евра.

Вкусот на Македонија да биде на европските трпези.

Со СДСМ нема откажување од европско земјоделство дома!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ковачевски на средба со поранешните лидери на…

Претседателот на СДСМ во оставка Димитар Ковачевски…

Петров ги подбра пратениците на СДСМ: Срам…

Срам ме изеде што денеска никој од…

Левица со апел до земјоделците да пријават…

Деновиве сме сведоци на многу варијации и…

Ружин: СДСМ останува голема партија, таа е…

„СДСМ и натаму останува голема партија, таа…

Деспотовски: Оставката на Ковачевски е задоцнет чекор,…

Јован Деспотовски, актуелен директор на ТИРЗ и…