Дојди Никола, Илија има нешто да ти каже – политички си непиcмен

t

Договорот со Бугарија и Преспанскиот договор се во синергија, онаква каква што е и синергијата на односите помеѓу Бугарија и Грција за македонското прашање во последните 100 години…

Воспевањето на едниот договор со вплетена критичност кон другиот е или политичко лицемерие или гола историска и политичка неписменост…


Член 7 од Преспанскиот договор, каде што ни се редефинира, ограничува и дели македонскиот идентитет, е вратата низ која Бугарија ги отвори идентитетските прашања низ призмата на својот бугарски интерес…

Ако сте се дрзнале да им дадете на Грците редефинирање на идентитет, потоа вие како политичка гарнитура смешно е да им кажете на Бугарите дека се безобразни кога го бараат истото…

Ја утнавте скроз, и тие што си одите од Влада и тие што останувате. Дадовте се, ништо не добија граѓаните на Македонија…

На Македонија и престојат тешки и напорни години за реституција на националните и државни позиции градени со Илинден, АСНОМ и 8 септември 1991, пишува екс пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски на Фејсбук.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Мисајловски: Ако Бугарите влезат во нашиот Уставот,…

Ако Бугарија бара Бугарите да влезат во…

Мисајловски: Во преговорите со Бугарија мора да…

Точно да денес ги проследивме овие овие…

Донев: Постои притисoк врз македонската комисија, продолжува…

Притисок очигледно дека постои од наша страна…

Донев: Очигледно Ковачевски прифати Бугарите да влезат…

Покрај договорот што го потпиша Заев, фактички…

Бугарија ја заврши истрагата, откриена причината за…

Истражниот тим во Бугарија кој спроведе истрага…