ДУИ како и нивниот партнер во власта и во криминалот, СДСМ, целосно се изгубија. Наместо европски вредности, тие се сведоа на воспевање на комунистички диктатор како што е Енвер Хоџа

t

Во соопштение до медиумите на опозициската ВМРО-ДПМНЕ пишува: „ДУИ како и нивниот партнер во власта и во криминалот, СДСМ, целосно се изгубија. Наместо европски вредности, тие се сведоа на воспевање на комунистички диктатор како што е Енвер Хоџа. Наместо западна демократија, тие глорифицираат тоталитарен режим кој ја направи Албанија во тоа време најизолираната и најсиромашната држава во Европа.

И сега кога Албанците го гледаат Ахмети како пее и жали за времето на Енвер Хоџа, им станува јасно дека декларативните изјави на ДУИ за европски вредности се обично лицемерие. Тие се восхитуваат на комунизмот, тоталитарниот режим и диктаторот кој беше свртен кон Кина и СССР и поради кој страдаа многу Албанци.


Всушност Ахмети и ДУИ длабоко во себе не се заштитници на права и слободи исто како што наместо демократија тие преферираат тоталитарен диктатор како Енвер Хоџа.

Тие се само дел од мафијата на власт која владее за да краде и да ги осиромашува граѓаните, меѓу кои најмногу Албанците. СДСМ и ДУИ правата на граѓаните ги множат со нула и гледаат само криминалот да им врви.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пендаровски по повод 16 Мај: Да создаваме…

Овој датум нè потсетува дека нема простор…

На територија на град Скопје изречени се…

На територија на град Скопје изречени се…

Петков: Долгорочно гледано Македонија треба да биде…

Долгорочно гледано Македонија треба да биде дел…

Г7 ги пофалија Македонија и Албанија: Имаме…

Групата седум индустриски развиени земји ги пофали…

Државјанка на Косово: Македонија не ми дава…

Фидрије Далипи, косовска државјанка која 14 години…