Избори во мај или во септември? Колку ќе издржи „новата“ Влада?

t

Во гостување во емисијата „Што не е јасно“, уредникот на Инфомакс, Александар Митовски, истакна дека според него оваа Влада ќе биде еден вид на преодно решение за да се ублажи неизбежната промена на централната власт.
Митовски кажа дека според неговите претпоставки има две можни сценарија, избори или во втора половина на Мај или во Септември.
Како што изјави Митовски, ДУИ ќе биде одлучувачки фактор за распишување на предвремени избори поради тоа што и нивниот рејтинг опаѓа со коалицирањето во оваа Влада.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Член на комисијата потврди: Бугарските историчари инсистираат…

Не работиме на утврдување на статусот на…

(Во живо) Отварање на бугарскиот културно-информативен центар…

Следете го во живо отварањето на новиот…

Добро утро со Инфомакс: Денешните историски докажувања…

Ѓорче Петров е македонски професор, публицист, историчар,…

Зајкова: Државава нема друга алтернатива освен ЕУ

Немаме веќе ниту време, ниту генерации за…

Добро утро со Инфомакс: Ќе ја оставиме…

На тројца комити, еден кодош, или во…