ИЗГОР: Кашкавал 1.305 денари – Изгледа со се овца се продава, нема друго објаснување

t

Цените на млекото и млечните производи енормно пораснаа откако беше најавено дека веројатно ќе следува млечна криза во регионот.

Веќе неколку дена на социјалнитте мрежи граѓаните се жалат дека цените на млечните производи се зголемени и дека ваквите продукти кои досега се сметаа за едни од основните, сега веќе стануваат луксуз.

На Твотер се појави фотографија од меркет на која може да се забележи дека цената на кашкавалот е 1.305 денари, а твитерџијата напиша дека нема друго објаснување за цената, освен дека и овцата се продава со парчето кашкавал.

Директорката на Државниот пазарен инспекторат пак, нагласи дека инспекторите се на терен и дека нема неоправдано зголемување на цените на млекото и млечните производи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Благ пораст на цените на храната на…

Цените на храната благо пораснаа во април,…

Месото во ЕУ за една година поскапело…

Во февруари годинава, цената на месото во…

Цените на суровата нафта достигнаа петмесечен максимум

Цените на суровата нафта се зголемија за…

Црна Гора ќе ги ограничи маржите на…

Владата на Црна Гора усвои одлука за…

Законот за нефер трговски практики да важи…

Дел од трговците и добавувачите сметаат дека…