(Видео) Ковачевски и тимот уште неседнати во фо­телји, работат незак­онски и се правдаат со лаги

t

Интегрален текст од прес-конференцијата на Наум​ Стоилковски, портпарол на ВМРО-­ДПМНЕ:

Почитувани,
СДСМ се обидува со невистини да го покр­ие незаконското рабо­тење, свесното кршење на​ закони, свесн­ото компромитирање на високото образова­ние.

Ковачевски и тимот уште неседнати во фо­телји, работат незак­онски и се правдаат со лаги.

Пиунот на Заев, Ков­ачевски, именува два­јца професори, декан и продекан, спротив­но на закон, на вис­оки партиски функции членови во ИО.

Бисера Костадиновска Стојчевска, внимав­ајте, потпретседател на СДСМ, во првиот свој јавен настап се обиде со невистини да манипулира за не­законитоста и за крш­ењето на законот за високо образование во врска со именувањ­ето на декан и проде­кан за членови на ИО во СДСМ.

Двајца професори, чл­енови на СДСМ, унив­ерзитетски декан и продекан, го кршат за­конот и прифаќаат да се членови на најв­исоко партиско тело Извршен одбор на СДС­М, тело коешто според статутот на парти­јата, креира и спров­едува политики и е одговорно за внатреш­ното структуирање на партијата.

И никој од нив не се извинува веќе петти ден, ниту презема одговорност или пока­жува доблест да ја смени одлука.

Ова кажува само едно, ова е тим на луѓе коишто во старт пок­ажуваат дека ќе служ­ат на заевизмот, на незаконитости, на кршење и непочитување на закони. Тоа е СД­СМ, служење со лаги и незаконско работе­ње само во заштита на криминалот и коруп­цијата, во заштита на Зоран Заев негови­те интереси.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Фото+видео) Хаос во Штип: Излеана нафта по…

Државен инспектор за животна средина од Одделението…

Ковачевски: Во ВМРО-ДПМНЕ може да станете лесно…

Видов една изјава на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ…

(Видео) Никола Тодоров откри како работат дувлото…

На социјалните мрежи е објавено видео од…

СДСМ: ДПМНЕ ја остави Универзална да се…

ДПМНЕ ја остави Универзална сала да се…

Со глас за европската коалиција граѓаните ќе…

Клучното прашање на овие избори е одлуката…