Кој во иднина ќе прави пpoблеми во СДСМ?

t

„Единствениот член на Владата кој излезе со заслуги, а не со багаж е Радмила Шеќеринска“ вели Митовски како коментар на кадрите од моменталната и идната Влада.
Тој кажа дека Шеќеринска ги зема сите заслуги за членувањето на Македонинја во НАТО, таа се повчеле од функциите пред повеќе од 6 месеци и дека нема да го зачуди доколку после извесно време се појави нејзина фракција во партијата или на некој начин ја коли партијата.
Ова е последна употребна вредност на кадрите кои СДСМ ги предлага за членови на Владата на РМ, пред да бидат фрлени на куп во некоја депонија вели Митовски.
„Мислам дека ако некој прави проблем во СДСМ утре тоа ќе биде Радмила Шеќеринска затоа што не верува во капацитетот на овие функционери. Луѓе кои не би ги ставил за претседатели на куќен совет се кандидати за министри“ завршува Митовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Зечевиќ ќе е еден од клучните…

Миле Зечевиќ ќе биде шеф на централниот…

Седница на Централниот одбор на СДСМ, Митрески…

Се цртаат политичките контури – предлогот Јован…

СДСМ ЌЕ ИМА СВОЈ ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ КАНДИДАТ Ковачевски…

Ковачевски изјави дека на вечерашната седница на…

Каевски: Неучество во техничка Влада на ВМРО-ДПМНЕ,…

Евентуално неучество на ВМРО-ДПМНЕ во техничката Влада…

СДСМ: Џафери е добро решение за технички…

Сметаме дека Талат Џафери е соодветно и…