Сезоната продолжена: Ќе се лови дури до Април

t

Периодот за ловење на диви свињи се продолжува до 31.03.2022 година под посебни услови, и во дозволените региони, соопшти синоќа министерот за земјоделство и шумарство, Љупчо Николоски.

Тој информира дека одлуката е согласно мерките преземени од страна на Владата и Агенцијата за храна и ветеринарство, а со цел спречување и ширење на африканска чума кај свињите која е присутна во две одгледувалишта во нашата држава.

– Состојбата со оваа болест внимателно се следи од страна на МЗШВ и Агенцијата за храна и ветеринарство и се преземаат сите потребни мерки за навремено спречување и санирање на оваа зараза, објави министерот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пропаѓањето на американски банки нема да влијае…

Само 6,6 отсто од вкупните обврските на…

(Видео) Израелски историчар од Скопје: Сра*е е…

Несомнено е дека за депортацијата на македонските…

Слаб земјотрес во југоисточниот дел на Македонија

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје…

Тажно: Најмладиот пациент кој оди на дијализа…

Најмладиот пациент во Македонија што оди на…

Никогаш да не се заборави: Се одбележуваат…

Од денеска до недела ќе се одбележуваат…