Се повлекуваат еден по еден: Британија нареди враќање на дипломатите од Киев

t

По САД и Велика Британија нареди персоналот на амбасадата во Киев и нивните семејства да ја напуштат Украина.

Веб-страницата на британското Министерство за надворешни работи, Комонвелтот на нации и Канцеларијата за развој (ФЦДО) објави соопштение дека владата во Лондон „преферирала привремено да повлече дел од персоналот и зависните лица од Киев“.


Во соопштението, во кое се наведува дека Амбасадата во Киев ќе остане отворена и ќе продолжи да им помага на британските граѓани во Украина, носителите на британски пасоши беа повикани да го пријават своето присуство во Украина.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Убиени 210 нацисти, деминиран Мариупол: Брифинг на…

90-ти ден од руската специјална операција во…

Британското разузнавање открива: Кој град е следен…

Врз основа на анализата на дејствувањето на…

Русија предупредува: Киев подготвува провокација со жито,…

Русија: Киев подготвува провокации во силоси со…

“Заоѓање на нацизмот”: Донабс Пост ги претстави…

Donbass Post претстави нови разгледници и поштенски…

Русија го напушта Болоњскиот процес: Ќе се…

Русија го напушта Болоњскиот процес, воведува унифициран…