Објавено на:

Јавен повик: Финансиска поддршка за дигитализација во компаниите

t

Комисијата за финансиска поддршка на процесите за дигитализација во компаниите како заедничо работно тело на Стопанската комора на С. Македонија, Владата и Хелветас швајцарска интеркооперација со подружница во Скопје, распиша Јавин повик за финансиска поддршка на процесите за дигитализација во компаниите.

Како што информира Комората, со финансиска поддршка во одреден процент во имплементирањето на современите дигитални решенија – САП во македонските компании, градејќи концепт на „Интелегентно претпријатие” (Intelligent Enterprise), решенија кои ги следат најновите трендови на компаниите од сите дејности и се светилник во ерата на дигиталната трансформација, трите партнери ќе дадат свој активен придонес и силно ќе се влијаат на продуктивноста, на зголемување на ефикасноста, на вработувањата и ефективноста во бизнисот.

Содржината на Јавниот повик и потребната документација може да се прочитаат на https://www.mchamber.mk/default.aspx?mid=3&evid=80261&lng=1.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Член на комисијата потврди: Бугарските историчари инсистираат…

Не работиме на утврдување на статусот на…

(Во живо) Отварање на бугарскиот културно-информативен центар…

Следете го во живо отварањето на новиот…

Добро утро со Инфомакс: Денешните историски докажувања…

Ѓорче Петров е македонски професор, публицист, историчар,…

Зајкова: Државава нема друга алтернатива освен ЕУ

Немаме веќе ниту време, ниту генерации за…

Добро утро со Инфомакс: Ќе ја оставиме…

На тројца комити, еден кодош, или во…