Интернет детство: Како да ги заштитите вашите…

Важно е родителите да не се плашат…

Русија произведува сопствен модел на електричен автомобил:…

Според прелиминарните информации, рускиот електричен автомобил „Кама-1“…

За првпат робот изврши лапароскопска операција без…

Роботот, дизајниран од тим истражувачи од Универзитетот…

Откриен вселенски објект што зрачи радиобранови: Можно…

Додека мапираа радио бранови низ универзумот, астрономите…

ЕУ одлучи: Повеќе нема различни полначи, еден…

Земјите членки на ЕУ во средата се…

(Видео) Неконтролирана ракета на „Спејс Икс“ на…

Ракета на „Спејс Икс“ е на патека…

(Видео) Вселенскиот телескоп Џејмс Веб пристигна на…

Вчера, помошните мотори од вселенскиот телескоп Веб…

(Видео) Фejcбук и Зукeрбeрг го создаваат најмоќниот…

Матичната компанија на Facebook, Meta Platforms Inc,…

(Видео) Кина го произведе најголемиот робот на…

Кинески Global Times објави дека земјата го…

(Видео) Елон Маск започнува со тестирањето на…

Компанијата Neuralink, која е во сопственост на…