Лукашенко убеден: Русија ќе победи и без…

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко изјави дека…

Лукашенко му подари на Путин трактор за…

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко подготви трактор…

Лукашенко ги замрзна цените: Нема да се…

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко потпиша директива…

Лукашенко забрани раст на цените во Белорусија!

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко забрани зголемување…

Почнува ли “светската” војна? Лукашенко ја обвинува…

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, ја обвини…

Лукашенко одобри потпишување на важен договор со…

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко го одобри…

Лукашенко: Сушата во Европа е божја казна

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко смета дека…

Путин и Лукашенко остварија телефонски разговор: Белорусија…

Тие разговараа за билатералната соработка на двете…

Лукашенко загрижен: Мора да се избегне нуклеарна…

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко изјави дека војната во…

Лукашенко: Минск и Москва нема да дозволат…

Минск и Москва нема да дозволат заживување…