Денска е 20 февруари (по стар стил)…

Свети Лав им беше добар пастир и…

Верски календар: Денеска е 19 февруари (по…

Архип беше еден од Седумдесеттемина. Апостолот Павле…

Денес се празнува: Свети Лав I, папа…

Свети Лав I, папа Римски Роден е…

Верски календар: Денес се празнуваат овие светители

Светиот великомаченик Теодор Тирон „Тирон“ значи „регрут“.…

Верски календар: Денес се празнува Преподобен Мартинијан

Житието на овој светител е чудесно и…

Календар на МПЦ: Денес се празнуваат овие…

Свети Мелетиј, архиепископ Антиохиски Овој голем и…

Денеска е Св. маченик Никифор

Во третиот век во Антиохија живееја двајца…

Верски календар: Денеска е Св. Фотиј Цариградски…

Свети Фотиј живеел во деветтиот век. Се…

МПЦ Верски календар: Денес се празнуваат светици…

Светата маченичка Агатија Оваа славна девица и…