ЕК бара Македонија да врати 2,2 милиони…

Европската канцеларија за борба против измами (ОЛАФ)…

ЕП ќе ја тужи ЕК поради тоа…

Европскиот парламент ќе ја тужи Европската комисија…

Официјално: Фон дер Лајен официјално е кандидат…

Со 400 гласа „за“ против 89 „против“,…

ЕК подготвува мерки за транзиција на индустријата…

На 5 март, Европската комисија ќе предложи…

Фон дер Лајен: Опасноста од војна не…

Заканата од војна можеби не е исклучена.…

Европската комисија предлага да се продолжи со…

Важноста на одредбите од оваа Регулатива за…

Фон дер Лајен вети поддршка за Западен…

Претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер…

Вархеји: ЕК е загрижена поради одлуката на…

Европската комисија жали што Централната банка на…

„Полтико“: Фон дер Лајен е фаворит за…

Урсула фон дер Лајен моментално е фаворит…

ЕУ запре 700 милиони евра за Унгарија

Двајца комесари на Европската унија изјавија во…