Меџити: Воспоставивме електронска платформа за користење светски…

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити денеска…

МЗ: Над 50 илјади граѓани примиле вакцина…

Министерството за здравство информира дека над 50…

Судска медицина ќе ја утврдува причината за…

 Министерството за здравство во врска со смртниот…

На распит пред Анкетната комисија актуелни и…

На собраниската Анкетна комисија за скандалот во…

Левица: Нема термини за прегледи за рак…

Алармантната состојба во здравството, поради катастрофалните политики…

Меџити: eден месец пред скандалот на Онкологија…

Имавме индиции дека во минатото се случила…

Меџити: Ќе следат ригорозни мерки доколку се…

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска на…

Македонското здравство под лупа на СЗО

Светската здравствена организација (СЗО) во својот најнов извештај забележува…

Лекарите незадоволни: Планираното покачување на платите во…

Синдикатот на Клинички центар соопшти дека планираното…

Здравството нема да преживее ако лекарите се…

Професорката Марија Ралева од Катедрата за психијатрија…