ЕУ одобри употреба на лек за рак…

Лекот Енхерту (Enhertu) на британско-шведската фармацевтска компанија…

Во САД излекувана првата жена од СИДА

Американските научници соопштија дека со трансплантација на…

Здравство преговара со Фајзер за набавка на…

Министерство за здравство е во фаза на…

Научниците на добар пат да откријат лек…

Британските истражувачи развија лек кој може драматично…

Природен лек против кашлица и болки во…

Ви откриваме одличен рецепт со помош на…

Магичен чај кој лечи повеќе од 60…

Одамна е познато дека маслинките се лек…

CAR-T клетките можат да излечат пациенти со…

Две лица со леукемија постигнале ремисија во…

Добра вест: И Русија започува со производство…

Министерството за здравство на Русија издаде одобрение…

Напредна технологија која може да стави крај…

Лекот против корона вирусот на кој работи…

Најнови истражувања: Aнтички гpчки лeк може да…

Антички грчки лек кој се прави од…