Денес се празнува Светиот апостол Петар

Овој ден се споменува заради веригите во…

Денес се празнува Свети Сава, архиепископ српски

Син на српскиот жупан Стефан Немања, се…

Денес се празнуваат Светите маченици Ермил и…

Царот Ликиниј покрена луто гонење на христијаните.…

Денес се празнува Свети Григориј, епископ Ниски

Брат на светиот Василиј Велики. Најпрво беше…

Денес се празнува Светиот маченик Полиевкт

Градот Мелитина Ерменска е многу натопен со…

Денес се празнува Светиот свештеномаченик Картериј

Свети Картериј живееше во времето кога царуваше…

За многу години: Денес се празнува Свети…

Со оглед на тоа што главната улога…

Денес се слави Светиот свештеномаченик Теопемт и…

Кога Диоклецијан објави гонење на христијанинте, никомидискиот…

Денес се празнува Соборот на Светите седумдесет…

Освен дванаесетте големи апостоли Господ избра уште…

Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан се…

Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан во…