СОНК не ја прифаќа одлуката на МОН…

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура…

Наставниците се жалат на мобинг од учениците…

Мобингот кон наставниците од страна на учениците…

СОНК: Најдете решение за кризата, онлајн настава…

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура…

Добра вест: Наставниците ќе земат цела плата…

Прифатени се сите препораки на посредникот кој…

Ковачевски го поздрави договорот меѓу СОНК и…

Премиерот Димитар Ковачевски го поздрави договорот за…

НАЈНОВА ВЕСТ: Се договорија СОНК и МОН…

Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири, вечерва…

Следува нов штрајк? Се уште нема договор…

Министерството за труд и социјална политика и…

СОНК и МОН оптимисти дека утре ќе…

И СОНК и министерот за образование оптимисти…

Дали наставниците ќе го повторат генералниот штрајк…

Повторното активирање на штрајкот во образованието ќе…

Неделков: Толку можеме да направиме засега, ако…

Имавме средба. Исходот е тоа што преговаравме…