Талибанците ги забраниле козметичките салони бидејќи како…

Салоните за убавина за жени се забранети…

МНР потврди: Русија ќе им продава на…

Руското Министерство за надворешни работи потврди за…

Талибанците направија распоред: Мажите и жените од…

Талибанското Министерство за промоција на доблести и…

Талибанците забранија девојчиња да одат во училиште…

Министерките за надворешни работи на 16 земји…

До каде оди лудилото со мерките против…

Бремена новинарка од Нов Зеланд, заглавена во…

Талибанците најавија формирање на Баталјон за бomбаши…

Талибанците најавија формирање на официјален Баталјон за…

Талибанците тврдат дека речиси 10 отсто од…

Во моментов во Авганистан има околу 3,5…

Згаснаа речиси половина од авганистанските медиуми откако…

Авганистанските медиуми се на работ на колапс…